Herinrichting camping Vorden – Ellen Klein Gunnewiek

Onze ecoloog heeft een ecologische nulmeting uitgevoerd voor een camping in Vorden die opnieuw ingericht zal worden. De camping was twee jaar lang niet in gebruik en ligt in het Gelders Natuurnetwerk (GNN). De initiatiefnemer wil graag recreatiewoningen plaatsen op het perceel.

De nulmeting werd gevolgd door een ecologisch adviesrapport waarin de mogelijkheden ter versterking van de natuurwaarden zijn uitgewerkt. Uit de nulmeting kwam naar voren dat het gebied waardevol is voor vleermuizen, marterachtigen, verschillende vogelsoorten, algemene kleine en grote zoogdieren en algemeen voorkomende amfibieën. Daarom werd er geadviseerd om vleermuiskasten en nestkasten voor steenuil en verschillende soorten vogels op te hangen. Daarnaast werd een advies gegeven voor het toekomstige beheer van de bosrand, het kruidenrijk gras en de realisatie van natuurvriendelijke oevers.

Aan de hand van het adviesrapport is door de betrokken architect, in samenwerking met onze ecoloog, een nieuw ontwerp gemaakt voor de indeling van het terrein. Vervolgens heeft onze ecoloog een natuurcompensatieplan opgesteld waarbij het nieuwe ontwerp inhoudelijk onderbouwd wordt en waarbij een advies wordt gegeven over het beheer van de toekomstige situatie. Om de opdrachtgever hier zo goed mogelijk in te ondersteunen blijven onze ecologen het gehele project betrokken in de vorm van ecologische begeleiding.